ACTUEEL

 

 

 

 

 

Nieuwe cursus Mindful Opvoeden start op 6 februari 2019

Vanaf woensdag 6 februari starten we met de cursus Mindful Opvoeden: opvoeden met aandacht en plezier. Deze cursus geven we in samenwerking met Erna Poolman, van Mentalize (www.mentalize.nl).

“Wat is Mindfulness?”

In ons dagelijks leven zijn we vaak geneigd te reageren vanuit automatische patronen.

Zonder dat we ons echt bewust zijn van wat we doen en waarom.

We doen dit in de dagelijkse routine van ons leven, in de relaties met de mensen om ons heen en met ons zelf. Mindfulness kan helpen je meer bewust te zijn van wat je doet, met meer aandacht en zorg voor jezelf.

 

Mindful Opvoeden = opvoeden met aandacht en plezier

De jaren waarin onze kinderen opgroeien is een prachtige periode in een druk bestaan, waardoor er ook veel stress kan ontstaan.

In deze cursus leer je vanuit meer rust en aandacht met je kinderen om te gaan.

Niet om jezelf te veranderen, je bent immers goed zoals je bent!

Je leert ontdekken hoe jouw aandacht werkt. Door mindfulness ga je meer rust en kalmte  ervaren in je dagelijks leven. Het helpt je meer plezier te krijgen in de omgang met je kinderen en met anderen.

 

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur.

Je leert technieken uit de mindfulness toe te passen in de dagelijkse opvoeding.

We oefenen het herkennen van vaste patronen in de opvoeding. We leren anders om te gaan met lastig gedrag van je kind. En je leert meer ontspannen op te voeden.

Daarnaast oefenen we hoe je beter voor jezelf kunt zorgen en aardiger voor jezelf kunt zijn.

 

De cursus wordt gegeven door Erna Poolman (www.mentalize.nl )en Joke Smit (www.praktijkeefde.nl).Onze groepen bestaan uit maximaal 10 deelnemers.

 

Start  : woensdag 6 februari 2019

Tijd    : 09.00-11.30 uur

Plaats: De Tussenschuur, Schoolstraat 28, Eefde.

Kosten: 350 euro voor 8 bijeenkomsten, een stilteochtend en een terugkom-ochtend.

 

In 2018 hebben wij ons 20-jarig jubileum gevierd met een mini symposium met als hoofdthema
De nieuwste inzichten over effectieve behandeling van angst bij kinderen en jongeren
(spreker Liesbeth Telman en/of Bonny van Steensel van de Universiteit van Amsterdam).

Wij kijken met veel dankbaarheid en voldoening terug op deze inspirerende en gezellige middag . We hebben genoten van de inspirerende lezing van Bonny van Steensel over de behandeling van angst bij kinderen en jongeren. We bedanken de medewerkers van Restaurant de Sluis, het team van Villa 60 en Janet Berends voor hun medewerking en goede zorg. En natuurlijk onze gasten, die voor ons deze middag tot een zeer geslaagde bijeenkomst hebben gemaakt.  En we zijn vol plannen en ideeën om ons aanbod voort te zetten en te verbeteren! We blijven dan ook in 2019 graag ons best doen voor de kinderen, ouders en hun verwijzers met wie we werken!

 

Wachttijd

Wij hebben momenteel een wachttijd vanaf aanmelding van ongeveer 6 weken.   Wanneer u belt of mailt voor uw aanmelding, overleggen we graag met u of hoe u deze wachttijd kunt overbruggen of zoeken we met u naar een andere vorm van hulp.

Voor jeugd hebben we contracten met de gemeenten Lochem, Zutphen en Apeldoorn en met de Achterhoekse gemeenten. Wij hebben voor volwassenen met bijna alle zorgverzekeraars contracten afgesloten.

Mocht u een hulpverlener zoeken en niet willen wachten, dan adviseren wij u contact op te nemen met uw huisarts of met het Centrum voor Jeugd en Gezin in uw gemeente. U kunt ook informeren bij onze collega’s van Jeugdpsycholoog en co (www.jeugdpsychologen.com). De wachttijden bij hen zijn wisselend.

 

Aanbod groepen:

Vanaf 6 februari start de cursus Mindful Opvoeden, in samenwerking met Erna Poolman.

De cursus Mindfulness is voor het voorjaar niet gepland vanuit de praktijk, maar zal wel in de Tussenschuur gegeven worden. Zodra de startdatum van deze cursus bekend is, zullen wij dit op onze website vermelden.

 

Hoe ziet de cursus Mindfulness eruit?

We werken volgens de methode van de “Mindfulness Based Stress Reduction-training” van Jon Kabat-Zinn. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten. Via meditatietechnieken, yoga en andere oefeningen leer je mindfulness toe te passen in je dagelijkse leven.  Lees meer … over de Mindfulnesscursus

 

Hoe ziet de cursus Mindful Opvoeden eruit?

We werken volgens de methode van Susan Bogels. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten. Via meditatietechnieken, yoga en andere oefeningen leer je mindfulness toe te passen in  je dagelijkse leven maar vooral in de opvoeding van je kinderen. Lees meer … over de cursus Mindful Opvoeden

 

 

“Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren (Loesje)”